Queer and Asian tijdens CinemAsia Film Festival

Het CinemAsia Film Festival beleeft haar 7e editie in Amsterdam. Van 1 tot en met 6 april vertoont het festival een ruime keus aan populaire Aziatische cinema, van blockbusters tot verrassende documentaires tot genre/pop/cult films. Het festival vindt plaats in De Balie aan het Leidseplein in Amsterdam. Natuurlijk mag ook de Queer and Asian selectie niet ontbreken, op vrijdag 4 en zaterdag 5 april. Deze selectie behoort tot de roots van het festival en is tot op heden een van de meest populaire programmaonderdelen (bron: persbericht).

Queer and Asian programma:

Vrijdag 4 april

18:50 CHITRANGADA (India) vertelt het verhaal van twee mannelijke dansers, Rudra en Partho, die langzaam verliefd op elkaar worden. Ze willen graag een baby adopteren, maar dat is in India niet mogelijk voor twee mannen. Rudra overweegt daarom een vrouw te worden, maar komt in de knoop met zijn identiteit.

21:00 NIGHT FLIGHT (Zuid Korea) is een sensuele en ontroerende film over drie tieners die ooit goede jeugdvrienden waren, maar op de middelbare school als het gevolg van pesterijen uit elkaar zijn gegroeid. Yong-ju verbergt zijn ware genderidentiteit, Gi-woong wordt de leider van de schoolbende en Gi-taek een obsessieve manga fan. Moe van de constante kwaadaardige pesterijen door de bende van Gi-woong, verraadt Gi-taek hen door de bekendmaking dat Yong-ju jaren van Gi-woong heeft gehouden. Omgeven door een onzekere schoolomgeving en de geschaad door verraad, worden de jongens gedreven tot catastrofe.

21:10 OUR MARRIAGES (China), met aansluitend een panel over HLBT ‘zijn’ in Aziatisch-Nederlandse gemeenschappen. In China worden op grote schaal verstandshuwelijken gesloten tussen homoseksuele mannen en lesbische vrouwen, vanwege de sociale,- en familiedruk om te trouwen. Ze onderhandelen over de voorwaarden van het huwelijk en trouwen als een akkoord is bereikt. Our Marriages volgt het leven van vier lesbiennes die een dergelijk verstands- huwelijk aangingen om hun relaties met hun vriendinnen in het geheim te behouden. Tegelijkertijd vervullen ze de diepgewortelde huwelijksverlangens van hun families.

 21:30 SQUARED (short) in combinatie met JAZZ IN LOVE: een one night stand wordt competitief als twee jongens erachter komen dat ze allebei ‘top’ zijn. Wally en Tate ontmannen elkaar, maar geen van beiden geeft toe. Ze besluiten te worstelen, maar de wedstrijd eindigt met een lichtgewonde Tate. Wally voelt zich schuldig, verbindt Tate en blijft slapen. JAZZ IN LOVE (Filipijnen) is een ontroerende documentaire over Jazz, een jonge man uit Davao wiens droombruiloft binnen hand- bereik is, zijn Duitse vriend van elf maanden heeft een aanzoek gedaan. Omdat de wet in de Filippijnen het niet toe laat om te trouwen zal hij naar Duitsland vliegen om daar in het huwelijksbootje te stappen. Om Duits te leren verhuist hij tijdelijk naar Manila voor taallessen. Ondertussen blijven zijn ouders volledig onbewust van de ingrijpende veranderingen die zijn leven op het punt staat te ondergaan.

23:00 Queer Karaoke Kaos in de Salon – gratis toegankelijk.

Zaterdag 5 april

13:10 BOY (short Filipijnen) in combinatie met CinemAsia FilmLAB. Boy is een verhaal over een illegaal Filipijnse schoonmaker. Hij heeft geen naam, leeft tussen zichtbaar en onzichtbaar, tussen zijn leven met zijn vriend, een erotische danser en zijn rol als geldschieter van zijn familie.

Lees ook:‘Tate Goes Queer’: Queer British Art 1861-1967 in Tate London
Lees ook:Queer & Asian tijdens CinemAsia Filmfestival Amsterdam
Lees ook:Eerste roze filmfestival in India
Lees ook:Haarlem Jazz and More – 16 t/m 20/8
Lees ook:Gay India op Amsterdam India Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>