Firefox verdedigt CEO die actie tegen homohuwelijk financieel steunde

Mozilla, de firma achter web browser Firefox, zegt dat het diversiteit ‘zeer hoog in het vaandel heeft staan’, maar heeft wel een chief executive benoemd die acties tegen het homohuwelijk financieel ondersteunde. Maandag werd Brendan Eich benoemd tot CEO van Mozilla. De Amerikaanse computerprogrammeur is mede-oprichter van Mozilla.

In 2012 werd bekend dat hij vier jaar daarvoor duizend dollar had gedoneerd aan een campagne die Proposition 8 in Californië ondersteunde, een referendum tegen openstelling van het huwelijk. Door toedoen van dit referendum ging het homohuwelijk in Californië na korte tijd terug de kast in, maar het Amerikaanse Hooggerechtshof bepaalde in 2013 dat dit strijdig met de Grondwet was. Mozilla weigert vragen te beantwoorden of Eich en/of Mozilla voor het homohuwelijk is.

Lees ook:Ophef bij Mozilla houdt aan rond CEO die geld schonk gaf aan campagne tegen homohuwelijk
Lees ook:Brendan Eich alweer weg bij Mozilla na ophef over homohuwelijk
Lees ook:Verbod op homohuwelijk verliest steun
Lees ook:Hooggerechtshof Californië verwerpt homohuwelijk
Lees ook:Tv-commercial tegen anti-homo referendum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>