ROZE IN BEELD – een boek over roze rolmodellen en identificatie in media

Tijdens de Roze Filmdagen, 13 tot en met 23 maart in Amsterdam, wordt op zaterdagmiddag 15 maart het boek ‘Roze in Beeld’ van Ad van Dam gepresenteerd. In een talkshow onder leiding van Rik van de Westerlaken zal het eerste exemplaar worden aangeboden aan Harm Edens (2015: klik hier). Andere gasten in het programma zijn Tania Barkhuis, Ellie Lust, Thom Goderie en Tim Dekkers, die een bijdrage leverden aan het boek.

In de talkshow zal, net als in het boek, openhartig worden gesproken over kijken en gezien worden. LHBT-ers werkzaam in de media, vertellen aan de hand van filmfragmenten waar zij vroeger naar keken, met wie zij zich identificeerden of door wie zij zich lieten inspireren op tv en in film. Maar ook over hun coming-out en rolmodel dat zij soms zelf willen zijn. Een voorbeeld dat ze zelf veelal gemist hebben. ‘Roze in Beeld’ wil het (lezers)publiek aanzetten om zelf terug te kijken en (alleen of met anderen) herinneringen op te halen en nog eens te genieten van oude tv-fragmenten, films en acteurs en actrices. Welke acteur of actrice trok jouw aandacht en op wie was je stiekem verliefd? Kortom: schrijf je eigen Roze in Beeld-verhaal of organiseer uw eigen Roze in Beeld-filmavond!

 

Talkshow o.l.v. Rik van de Westelaken, zaterdag 15 maart, 13.30 – 15.00 uur

Plaats: MC Theater, Westergasfabriekterrein, Polonceaukade 5, 1014 DA Amsterdam

entree: € 5,00, reserveren via: www.rozefilmdagen.nl

 

Boek ‘Roze in Beeld’, Ad van Dam, met illustraties van Cecilia Rebergen

ISBN 9789491446092, pagina’s: 128, uitvoering: paperback, prijs: € 14,50, Uitgeverij Xanten

Lees ook:Roze in Beeld Talkshow tijdens Roze Filmdagen
Lees ook:Roze Filmdagen 2015 in Amsterdam
Lees ook:Ellen DeGeneres nieuwe gezicht CoverGirl
Lees ook:Roze Filmdagen Retro – het beste uit 20 edities in Filmhuis Cacia
Lees ook:Lezing uit ‘Ons leven met Reve’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>