Game creërt een ‘gay Poetin’

Er is een website gelanceerd om LGBT’s in Rusland te steunen: PutinGayDressUp.com. Gebruikers kunnen een game spelen waarin ze een ‘gay Poetin’ creëren. Met accessoires, outfitjes en dance music kan de Russische president (als cartoon) worden omgeturnd. De attributen zijn een chihuahua, handtasjes, een trouwjurk, seksspeeltjes en bondage-tuigjes.

De site meldt dat de anti-homowet die Poetin heeft ondertekend ‘onacceptabel’ is en dat homofobie is toegenomen sinds de wet van kracht is. ‘Als je dat ook vindt, steun dan onze strijd, kleedt je eigen homo Poetin en verspreid hem verder!’ Critici vinden de site zelf homofoob, omdat het homo’s neerzet als achterhaalde stereotypen. Andere criticasters vragen zich af hoe zo’n game de roze Russen kan helpen. Hoe dan ook, in korte tijd werd een omgeturnde Poetin duizenden malen verzonden via Facebook en Twitter.

Lees ook:Ophef over homorechter in Californië
Lees ook:Poetin ‘is bevriend met homo’s’
Lees ook:Sarah Palin tegen homohuwelijk
Lees ook:‘Ass hunter, shoot the gays’ bij Google Play app store
Lees ook:Dirigent Gergiev onder vuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>