Oegandees blad publiceert lijst namen vermeende homo’s

Nu de Oegandese president de draconische anti-homowet heeft ondertekend, lijkt de heksenjacht op homo’s begonnen. Een tabloid (‘Red Pepper’) publiceerde vandaag een lijst met 200 namen van ‘homoseksuelen’, onder wie ook mensen die zelf nooit hebben gezegd dat ze homo zijn. Onder de titel ‘Exposed‘ staat de ‘top-200′ van homo’s, met homo-activisten, een hiphop-artiest en een priester. 

Na de publicatie werden verschillende homo’s in Oeganda aangevallen. Een vrouw kwam bij na om het leven toen buren haar met stenen bekogelden. De actie van Red Pepper doet denken aan die van het Oegandese blad Rolling Stone in 2011. Dat blad publiceerde toen ook een lijst met namen van homo’s, onder het mom ‘kinderen te willen beschermen tegen harteloze homoseksuelen’.

Lees ook:Petitie heeft succes – Orange trekt advertentie in Oegandees antihomo-blad terug
Lees ook:Krant Uganda publiceert foto’s vermeende homo’s
Lees ook:Homohaat tiert welig in Oeganda
Lees ook:PvdA wil antihomobeleid Oeganda harder aanpakken
Lees ook:Oegandese homo’s welkom in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>