Paul de Leeuw schittert bij Pauw en Witteman

Paul de Leeuw schitterde woensdag bij Pauw en Witteman, toen hij het lied ‘Homo van toen’ zong (video: klik hier). Hij ging er niet speciaal voor staan, maar zong het nummer gewoon aan tafel, tussen de andere tafelgasten. ‘Huiskamerprogramma’, reageerde hij toen de muziekband inzette. Ik denk dat weinig artiesten dat kunnen: even ‘de knop omzetten’ en een subtiele overgang van gewone tafelgast naar performer maken. En dan een gevoelig lied zingen, aan tafel, tussen de tafelgenoten.

Intiemer kan bijna niet. Pauw en Witteman en de andere tafelgasten waren zichtbaar geïmponeerd en ik was als kijker ontroerd. De Leeuw kan nogal eens schreeuwerig uit de hoek komen en lijkt wel eens een hoge dunk van zichzelf te hebben, maar dit kan hij ook. Als geen ander. Hulde! Fraai liedje trouwens. ‘Homo van toen’, over een oudere nicht die een café bezoekt waar hij vaak kwam toen hij jong en beeldig was. De Leeuw zingt het nummer in zijn nieuwe theatershow ‘Ik ben rustig‘, die 9 februari in première ging en waarmee hij nu door het land toert.

Lees ook:Paul de Leeuw stoot werk af
Lees ook:Doeschka Meijsing winnaar AKO Literatuurprijs
Lees ook:Heisa over tepel Pussical Doll
Lees ook:O’G3NE maakt songfestivalsong bekend: ‘Lights and Shadows’
Lees ook:NOS verpatst Songfestival aan TROS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>