Gay Propaganda – liefdesverhalen uit Rusland

Afgelopen vrijdag, op de dag dat de Winterspelen in Rusland begonnen, verscheen bij Lebowski Publishers het boek ‘Gay Propaganda – liefdesverhalen uit Rusland’, een tegengeluid tegen het verbod op homoseksuele propaganda in Rusland. Het boek bevat verhalen van mannen en vrouwen die al jaren een relatie hebben met iemand van hetzelfde geslacht.

Mensen die de liefde hebben gevonden of er nog altijd naar op zoek zijn en de uitdaging aangaan om hun leven in Rusland voort te zetten, of hun heil juist ergens anders gaan zoeken. Het boek is geschreven door Masha Gessen, schijfster, journaliste en fervent voorvechtster van de rechten van seksuele minderheden en Joseph Huff-Hannon, schrijver, journalist en campaigner bij de internationale mensenrechtenorganisatie Avaaz-org. De Russische schaakgrootmeester Garry Kasparov schreef het voorwoord.

Lees ook:Moldavië krijgt mogelijk op Rusland geënte wet tegen ‘homopropaganda’
Lees ook:Kirgizië stevent af op anti-homowet
Lees ook:Documentaire ’5000 Roebel’ en debat over Russische anti-homowet in Nijmegen
Lees ook:Wit-Rusland werkt aan zelfde anti-homowet als in Rusland
Lees ook:Pussy Riot op Film Festival Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>