Roze in beeld gelanceerd

Een homohuwelijk in GTST! Maar hoe heeft de zichtbaarheid van LHBT-ers op tv en in film zich ontwikkeld? Vandaag is het project ROZE IN BEELD gelanceerd: www.rozeinbeeld.nl maakt de veranderde zichtbaarheid van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT) in de media (in film en op tv) zichtbaar. Op de site is een tijdlijn opgenomen met veel beeldfragmenten, waaruit blijkt dat homo’s in de 60-jaren nog onzichtbaar waren op tv en film en dat er nu ook regelmatig transgenders en bi’s te zien zijn (bron: persbericht).

Speciaal voor het voortgezet onderwijs is er lesmateriaal ontwikkeld in het kader van Lessen Seksuele Diversiteit en Mediawijsheid. Docenten en leerlingen gaan aan de slag met beeldmateriaal voor de vakken Maatschappijleer, Nederlands, Duits en CKV/Film. Tevens is de korte film Uitgesproken in het lesmateriaal opgenomen, waarvan ook making-of filmpjes en ruw materiaal is te zien. Leerlingen hebben hierdoor de mogelijkheid een eigen opname en een montage te maken. Ook is er een facebook pagina Roze in beeld opgezet met actuele LHBT tv en film informatie.

 

Lees ook:COC Amsterdam lanceert nieuwe voorlichting over seksuele diversiteit
Lees ook:Paus versus seksuele voorlichting
Lees ook:Gay-Straight Alliances ‘goed onderbouwd’
Lees ook:Homogeschiedenis.nl maakt homoseksualiteit bespreekbaar op school
Lees ook:Mosse Lezing Sam Meerhoff Dubbel Queer over onderwijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>