Premier Rusland: ‘niet één Russische homo heeft geklaagd over propagandawet’

‘Niet één persoon die tot een seksuele minderheid hoort, heeft erover geklaagd dat met de nieuwe wet hun rechten zijn aangetast.’ Dat heeft de Russische premier Dimitry Medvedev tijdens een interview met CNN gezegd. ‘Zelfs niet op internet.’ Hij vindt de ophef over de nieuwe wet buiten Rusland dan ook een ‘kunstmatig probleem: in het land maakt slechts een verwaarloosbaar kleine groep Russen zich zorgen.’

Daarnaast is de nieuwe wet volgens hem tot nu toe ‘niet of nauwelijks’ in praktijk gebracht. ‘In tegenstelling tot veel andere landen is homoseksualiteit in Rusland niet verboden.’ Op dit moment is er ‘absoluut geen enkel probleem rondom deze wet’. Kennelijk was hij niet op de hoogte van de drie homo-activisten die werden opgepakt omdat ze niet-traditionele relaties ‘propageerden’. Tot slot herhaalde hij wat Poetin eerder ook al zei: ‘iedereen kan zich op zijn gemak voelen in Sotsji, zo lang ze maar van onze kinderen afblijven.’

Lees ook:Europees Hof veroordeelt Russische ‘homopropaganda-wet’
Lees ook:Minsk verbiedt Gay Pride
Lees ook:Moeder beschuldigd van kindermishandeling omdat ze dochtertje pak laat dragen
Lees ook:Poetin: homo’s welkom, als ze maar bij kinderen wegblijven
Lees ook:Acties homo’s bij Wall Street tijdens bezoek regering Rusland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>