Première Dallas Buyers Club

Donderdag 23 januari is de Nederlandse première van ‘Dalls Buyers Club‘, een dramafilm over het gevecht van één man tegen macht en corruptie (trailer: klik hier). Dit keer geen action thriller, maar een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een man met aids en zijn strijd tegen de macht en corruptie van de Food & Drug Administration van de Amerikaanse overheid.

Ron Woodroof wordt uit het ziekenhuis ontslagen als bij hem aids wordt geconstateerd. De artsen geven hem nog één maand te leven, maar Ron laat het daar niet bij. Hij gaat illegale alternatieve medicijnen smokkelen om zichzelf en zoveel mogelijk andere aidspatiënten een sprankje hoop te geven. Critici zijn lyrisch over de film van regisseur Jean-Marc Vallée. De film maakt kans voor een Oscar voor beste film. Acteur Matthew McConaughey, niet bepaald de lelijkste in filmland, viel er kilo’s voor af om in de huid van Woodroof te kruipen. Hij won de Golden Globe voor beste acteur in een filmdrama. Jared Leto won een Globe voor beste mannelijke bijrol in een film.

Lees ook:Postuum Golden Globe voor Heath Ledger
Lees ook:Homodrama ‘Moonlight’ goed voor acht Oscar-nominaties
Lees ook:Moonlight wint Oscar voor beste film
Lees ook:Milk genomineerd voor acht Oscars
Lees ook:‘Pride’ grote winnaar British Independent Film Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>