EO behandelt homorechten op tv

Vanavond zendt de Evangelische Omroep (EO) het tweede deel uit over homorechten in Rusland. Opmerkelijk voor een omroep die nou niet bepaald vooraan loopt als het gaat om gelijke rechten voor de roze medemens. In het nieuwe journalistieke onderzoeksprogramma 3Onderzoekt gaat een team van presentatoren op pad om misstanden aan de kaak te stellen en slachtoffers een stem te geven.

Woensdagavond 21.55 uur zendt de EO ‘Homorechten in Rusland (2)’ uit. Tot 1993 was homoseksualiteit strafbaar in de voormalige Sovjet Unie. Daarna werd het in Rusland iets homovriendelijker, maar president Poetin draaide vorig jaar  de klok terug met zijn antihomo-wet. Koren op de molen van de populaire Russische homohater Maksim Martsinkevich. Ongestraft molesteert hij homo’s, filmt de vernederingen en zet de filmpjes op internet. Presentator Manuel Venderbos duikt onder in de gayscne van Sint Petersburg om zelf te ervaren hoe het is om als homo in Rusland te leven. Presentator Johan Ekelboom gaat in Moskou op zoek naar Martsinkevich en beleeft bizarre avonturen op zijn zoektocht.

Lees ook:Niet vergeten: zaterdagnacht begint de wintertijd – klok een uur terugzetten
Lees ook:Dolly Bellefleur bij omroep MAX op Paleis Soestdijk
Lees ook:Inzendingen stromen binnen voor TROS Songfestival
Lees ook:Rusland ziet definitief af van deelname aan Eurovisie Songfestival 2017
Lees ook:Een kruis op je kruis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>