Homofobe reality-star VS Phil Robertson terug op te buis

De Amerikaanse reality-star Phil Robertson mag terug op de buis. Onlangs was hij uit zijn eigen tv-show Duck Dynasty gehaald vanwege controversiële antihomo-uitspraken. Hij vroeg zich in een interview met het blad GQ af waarom een man een andere man zou prefereren boven een vrouw. Hij noemde het ‘een zonde’ en ‘niet logisch’. en schaarde homo’s in adem in het rijtje van onder meer ‘overspeligen, mannenhoeren en alcoholisten die niet tot het koninkrijk Gods zullen worden toegelaten’. Een aantal politici, onder wie Sarah Palin (volgens een aantal Amerikaanse media zou ze zijn opmerkingen niet hebben gelezen), schaarden zich achter zijn woorden. Het A&E-netwerk ‘rehabiliteert’ hem en haalt hem weer terug op de buis.

Het netwerk schrijft in een statement dat het in Duck Dynasty niet gaat om de mening van een individu, maar over het wel en wee van een complete familie. ‘Een familie waarvan Amerika is gaan houden’, aldus A&E. ’Ze zijn bij elkaar gekomen om eenheid, tolerantie en vergevingsgezindheid uit te stralen. Dat zijn de drie waarden waar wij als A&T Networks voor staan.’ Na gesprekken met de Robertson familie en een hele reeks advocaten heeft het netwerk besloten in de komende lente de opnames van Duck Dynasty te hervatten met de complete Robertson familie. De serie volgt het leven van de Robertson’s, een familie in Louisiana met een ouderwetse en conservatieve kijk op het leven, terwijl ze een miljoenenbedrijf leiden. Het familiebedrijf Duck Commander maakt attributen voor de eendenjacht.

Lees ook:Homofobe Duck Dynasty krijgt ‘Free-Speech’ Award
Lees ook:Conservatieve radiopresentator VS steunt Russische LGBT’s
Lees ook:Ted Cruz: homofobe Duck Dynasty-ster Phil Robertson ‘zou geschikte VN-ambassadeur zijn’
Lees ook:Groeiend aantal LHBT-personages op de Amerikaanse televisie
Lees ook:‘Homo’s sterven uit omdat ze zich niet kunnen voortplanten’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>