Lesbo-Code zet Anna Blaman in het zonnetje

Opnieuw zet de Lesbo-Code we een lesbische schrijfster in het zonnetje, ditmaal Anna Blaman, op zondag 29 december vanaf 11.00 uur. Tussen Kerst en Oud & Nieuw organiseert de Lesbo-Code voor de tweede keer een aangeklede koffieochtend met oliebollen, lunch, en glühwein bij de borrel. Een kennismaking met het werk van Anna Blaman, en hoe zij in deze tijd vrouwen nog inspireert. Na de pauze komt Wendela vertellen over haar beeld in ZO aan de hand van een PPP-presentatie. Maandag 30 december gaat de Lesbo-Code met de liefhebbers het intrigerende beeld in werkelijkheid bekijken. De data van de bijeenkomsten in het voorjaar 2014 zijn iets veranderd, namelijk zondag 9 februari, 16 maart en 20 april (bron: persbericht).

Programma zondag 29 december:

• 11.00 uur inloop
• 11.30 uur koffie met oliebollen
• 12.00 uur waarom weigerde Blaman een litteraire prijs in de vijftiger jaren? Luisteren naar gedichten over liefde, hartstocht en verlangen, op muziek gezet en gezongen door de theatergroep mevrouw Jansen en later door de componist en zangeres Plattél. Voorlezen van prozafragmenten, o.a. door Blaman zelf op video
• 13.00 uur lunch
• 14.00 uur het herdenken van Anna Blaman in 2010 door Wendela Gevers Deynoot, beeldend kunstenaar, mondde uit in een beeld aan de Anna Blamansingel in Amsterdam Zuidoost. Ze vertelt deze middag welke thema’s uit Blaman’s werk haar inspireerden en hoe het beeld tot stand is gekomen.
• 15.30 uur thee en glühwein

Locatie:
• Huis van de Wijk Olympus
• Hygiëaplein 8-10, 020 6796825
• bereikbaar met tram 16 en 24, bus 15
op zondag gratis parkeren

Entree:
• voor de onkosten € 5.00
• drankjes voor eigen rekening
voor de lunch neemt iedereen wat mee

_______________________________________________________

BEZICHTINGING van het BEELD van ANNA BLAMAN in Zuid Oost

Maandag 30 december, om 13.00 uur verzamelen bij het metrostation Bijlmer. Vanaf het station Bijlmer, lopen we eerst naar het beeld op de kruising van de Anna Blamansingel en het Abcouderpad, vlak bij de Winkelcentrum De Amsterdamse Poort. Op de terugweg drinken we nog ergens koffie met wat lekkers erbij. Het beeld ‘Het Geheim en het Bewijs’ dat Wendela Gevers Deynoot in 2010 maakte, is geïnspireerd op het werk van de schrijfster Anna Blaman (1905-1960)

 

Lees ook:Onthulling beeld ter ere van Anna Blaman
Lees ook:Oudejaarsstemming bij De Lesbo-Code op 28 december vanaf 12.00 uur
Lees ook:Boekpresentatie ‘Langoureus verlangen’ – schrijfsters over Anna Blaman
Lees ook:Onthulling monument Anna Blaman in Rotterdam
Lees ook:De Lesbo-Code, zondag 17 november

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>