Britse regering adviseert acteur Ian McKellan: ‘Ga niet naar Rusland!’

‘Ga niet naar Rusland!’  Dat advies kreeg de Britse acteur Ian McKellan, meldt Gay.nl. De 74-jarige acteur, zelf homoseksueel, kreeg het advies nota bene van de Britse regering, die hem zei ‘geen steun te kunnen garanderen tegen de Russische antihomowet’. De beroemde Britse acteur, bekend van onder meer ‘Lord of the Rings’, geloofde zijn eigen ogen en oren niet: ‘Dat zoiets mogelijk is in het land van Tsjaikovski, Diaghilev en Rudolf Nureyev. Allemaal artiesten bij wie hun seksualiteit van invloed was op hun werk.’

Artiesten als Lady Gaga, Madonna en Elton John spraken zich tijdens hun concerten in Rusland openlijk uit tegen de antihomowet, om de Russische LGBT’s een hart onder de riem te steken. Een aantal andere artiesten weigerde in Rusland op te treden.

Lees ook:Lady Gaga ‘te veel naar Madonna gekeken’
Lees ook:Lady Gaga wil duet met Susan Boyle
Lees ook:Lady Gaga ‘eert’ homo’s in nieuwe clip
Lees ook:Lady Gaga gaat trouwen
Lees ook:Russische LHBT’s krijgen als ‘risicogroep’ makkelijk asiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>