IDFA organiseert eerste Gay Night

Woensdag 20 november gaat de 26e editie van het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA) van start. Nieuw dit jaar is een speciale IDFA Gay Night, op woensdag 27 november vanaf 19.30 uur in Pathé de Munt (2015: klik hier). Dan worden er twee ‘aangrijpende documentaires vertoond over de heftige gevolgen van homogeweld’, meldt de aankondiging: Facing Fear en Matt Shepard is a Friend of Mine. Beide films zijn ook op een aantal andere dagen tijdens het festival te zien.

Na de filmvertoningen is er een nagesprek met de regisseurs en hoofdpersoon Matthew Boger uit Facing Fear. In de documentaire staat hij na 25 jaar nadat hij vanwege zijn homoseksualiteit in elkaar werd geslagen oog in oog met een van zijn belagers. Gespreksleider is Wilfred de Bruijn die in april zelf slachtoffer van homogeweld in Parijs was. Michele Josue maakte een film over haar vriend Matthew Shepard die in 1998 werd vermoord omdat hij homo was. De ouders van Matt Shepard zijn zaterdag 30 november en zondag 1 december aanwezig en zullen na afloop van de filmvertoning vertellen over hun ervaringen en over de Matt Shepard Foundation, die zij na de dood van hun zoon hebben opgericht.

Lees ook:Ouders vermoorde homojongen Shephard komen naar IDFA Amsterdam
Lees ook:IDFA Queer Day – maandag 21 november in Pathé De Munt
Lees ook:Maandag 23 november: IDFA Queer Day
Lees ook:IDFA Queer Day 2015 in Pathé de Munt
Lees ook:Lesbofilm Topp Twins op IDFA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>