Biograaf: ‘Thatcher dacht dat Edward Heath homo was’

Margaret Thatcher had er een vermoeden van dat Edward Heath homo was. Dat beweert Charles Moore in ‘Margaret Thatcher The Autorised Biography’.  Daarin gebruikt hij een notitie van Bill Deede, voormalig Tory minister en later journalist bij de Daily Telegraph, na een gesprek met Thatcher in 1976: ‘M. schijnt ervan overtuigd te zijn dat TH (Ted Heath) homoseksueel is (vrouwen hebben wat dat betreft meer instinctieve gevoelens dan wij)’.  In een interview in 1974, voor ze zijn tegenkandidaat voor de Tories zou worden, refereerde ze eraan dat Heath geen gezin had. Moore zegt dat ze ‘mogelijk’ openlijk speculeerde dat hij homo was, om hem in diskrediet te brengen.

Het was in die tijd voor homo’s in de UK lang niet zo vanzelfsprekend als vandaag de dag om openlijk voor je geaardheid uit te komen. laat staan voor iemand in een toppositie. Thatcher en Heath waren aartsrivalen. Thatcher, die deze maand overleed, volgde Heath op als premier en leider van de Conservatieve partij. Speculaties waren er altijd over de geaardheid van Heath, die in 2005 op 89-jarige leeftijd overleed.

Lees ook:‘Homorechten-sharia’ contra traditionele normen en waarden
Lees ook:Ted Heath was ‘geen pedofiel, maar een oude, trieste homoman’
Lees ook:Homofobe burgemeester VS ontslaat lesbische politieagente
Lees ook:Man klaagt arts aan die zegt dat hij lijdt aan ‘chronische homoseksualiteit’
Lees ook:Lesbische politiechef terug in ambt nadat homofobe burgemeester haar had ontslagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>