Roze Filmdagen in Amsterdam

Woensdag 13 tot en met zondag 24 maart 2013 vindt in Amsterdam de 16e editie plaats van de de Roze Filmdagen: het  Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival. De feestelijke opening van het festival is op 13 maart in EYE, het nieuwe filmmuseum aan het IJ, met de roadmovie Cloudburst (klik hier voor de trailer). Daarna verhuist het festival naar het Ketelhuis op het Westergasterrein. Voor de derde keer is dit the place to be voor roze filmfans en liefhebbers van roze films. Er draaien maar liefst 120 uiteenlopende vertoningen (tickets: zie website).

‘De zichtbaarheid van de roze community is groeiende en het festival is daar een goed voorbeeld van’, aldus het  persbericht.  ’Het geeft andere organisaties de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten of samen een bezoek als activiteit te ontplooien: saamhorigheidsgevoel dat zo kenmerkend is voor ons festival.’ Naast een algemeen programma staan een aantal films in het teken van thema’s als Activisme, Pink Citizenship en Visibility. Deze nemen je mee in de strijd, de tegenslagen, de overwinningen, de diepgang en het geluk van onze community. In samenwerking met Cinemien zijn twee hoogtepunten ook buiten Amsterdam te zien: de films Yossi (trailer: klik hier) en Facing Mirrors (trailer: klik hier). Roze Filmdagen on Tour gaat naar Nijmegen, Maastricht, Utrecht, Haarlem en Arnhem (Rotterdam ‘is al geweest’).

Lees ook:Roze Filmdagen 2014 in Amsterdam
Lees ook:Roze Filmdagen 2011
Lees ook:Roze Filmdagen 2015 in Amsterdam
Lees ook:Roze Filmdagen 2012 in Amsterdam
Lees ook:Roze Filmdagen verschoven naar maart 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>