De Lesbo-Code – filmmiddag en etentje voor vrouwen

Dit voorjaar organiseert De Lesbo-Code op twee zondagen een afwisselend programma. Op 10 maart wordt op verzoek een oude gouden film uit 1999 vertoond: Aimée & Jaguar, een liefdesgeschiedenis uit 1943 in Berlijn. Op 21 april volgt een middag over Lesbische Humor. Er wordt altijd veel gelachen op de koffieochtenden en af en toe zijn er komische voorvallen: reden om daar een zondag aan te wijden. De deur gaat open om 15.30 uur, om 16.00 uur begint de film, 17.55 is borreltijd en 18.30 etenstijd (bron: persbericht).

Locatie: Huis van de Wijk Olympus, Hygiëaplein 8-10, bereikbaar met tram 16 en 24, bus 15; op zondag gratis parkeren. De toegang kost € 5.00, incl. koffie en thee. Drankjes voor eigen rekening; voor het eten neemt iedereen wat mee voor een gezamenlijke maaltijd. Het is fijn als je je van te voren opgeeft via [email protected]. De koffieochtenden in zijn elke dinsdag in Amsterdam-Zuid vanaf 10.30 uur in Huis van de Wijk Olympus, Hygiëaplein 10 en elke donderdag in Nieuw-West vanaf 10.30 uur in Vrouwencentrum Vrouw & Vaart, President Allendelaan 733.

De film Aimée & Jaguar (Nederlands ondertiteld; trailer: klik hier) toont het ware verhaal van twee vrouwen in het Berlijn van 1943. Terwijl iedere nacht de bommen vallen, gaat het sociale leven toch door. Bij een concert ontmoet Lilly, de vrouw van een frontsoldaat en moeder van vier kinderen, de energieke Felice. Lilly weet niet dat Felice joods is, onder valse naam bij een nazi-krant werkt en van daaruit informatie doorspeelt aan het verzet. Er springt een vonk over tussen beide vrouwen. Deze aangrijpende liefdesgeschiedenis is gebaseerd op het ware levensverhaal van Lilly Wust, zoals ze dat 80 jarige leeftijd vertelde aan schrijfster Erica Fischer.

Lees ook:De Lesbo-Code, filmmiddag op zondag 16 maart
Lees ook:De Lesbo-Code: koffie-ochtenden in Amsterdam
Lees ook:De Lesbo-Code, filmmiddag en etentje op zondag 22 juli
Lees ook:De Lesbo-Code: filmmiddag en etentje
Lees ook:De Lesbo-Code: afscheid Marjan Nieuwenhuis, zondag 16 oktober

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>