Hellun Zelluf overleed twintig jaar geleden

Dinsdag 26 juni was het twintig jaar geleden dat Hellun Zelluf overleed, het alter ego van de in 1960 geboren Nederlandse zanger, presentator en aidsactivist Geert Vissers. In de jaren tachtig werd hij bekend als Hellun Zelluf, met een kaalgeschoren schedel, waaruit één lange haarspriet omhoog stak. Hij trad op in het Amsterdamse Anthony theater, onder meer met Dolly Bellefleur. Later presenteerde hij de travestieshow Cub Chique in discotheek Mazzo, onder andere met Agnetha Immergeil en Vera Springveer. Vanaf 1990 presenteerde hij als Hellun Zelluf op de Amsterdamse tv-zender Salto de Hellun Zelluf Show vanuit de Mazzo, later omgedoopt in de Gay Dating Show (klik hier voor YouTube fragment).

De show in de Mazzo was een parodie op de tv-show ‘Op goed geluk’ en had onder meer als doel voorlichting te geven over aids. In 1991 richtte Vissers  met Marco de Koning (alias Coby Genezijde) de stichting Hellun Zelluf op: om voorlichting te geven, af te rekenen met het beeld van zielige hiv-slachtoffers en tragische aidspatiënten en om geld op te halen voor een speciaal ligbad op de aidsafdeling van het AMC. Helaas werd Hellun te ziek om plannen door te zetten om de Gay Dating Show op de landelijke televisie te krijgen. In 1992 overleed hij op 31-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids. Ter nagedachtenis werd eind 1992 door de stichting ‘Hellun Zelluf de cd ‘Helluns Geloof, Hoop en Lu-Lu-Liefde’ uitgebracht.

Lees ook:Kostuums Hellun Zelluf bij Amsterdam Museum
Lees ook:Trava-icoon Vera Springveer overleden
Lees ook:Kostuums van Hellun Zelluf en Aidsmemorialquilt in Amsterdam Museum
Lees ook:Vera Springveer begraven
Lees ook:Bevrijdingsfeest 2009 op het Homomonument

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>