Bibliotheek Amsterdam krijgt eerste Roze Kast

De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) krijgt de eerste ‘Roze Kast’, in samenwerking met IHLIA (Internationaal Homo/Lesbisch Infocentrum & Archief). Woensdag 25 april werd het project gepresenteerd met de eerste kast op het IHLIA-plein op de 6e verdieping van de OBA (Oosterdokskade 143). Doel is dat er in het hele land een standaardpakket komt aan boeken en ander informatiemateriaal over LHBT-thema’s komt, waar alle inwoners van Nederland op eenvoudige wijze bij kunnen.

Tot nu toe zijn boeken en dvd’s met roze thema’s in openbare bibliotheken vaak onzichtbaar weggestopt. IHLIA wil daar wat aan doen met het plaatsen van een ‘Roze Kast’. Alle koplopergemeenten moeten zo’n kast krijgen: in totaal 40 gemeenten die de koploper-overeenkomst hebben getekend en zich daarmee hard maken voor LHBT-emancipatiebeleid op lokaal niveau van 2012 tot en met 2014.

Lees ook:Word vriend/lid van IHLIA!
Lees ook:Wereldwijd bijna helft verboden boeken dit jaar LHBT-thema
Lees ook:Drijft emancipatie homo’s terug in de kast?
Lees ook:Mosse lezing: homo’s terug de kast in?
Lees ook:Afscheid Homodok van fotografe Marian Bakker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>