Oproep: boycot anti-homowet Sint-Petersburg

Internationaal groeit het protest tegen een antihomowet in Sint-Petersburg die de tweede stad van Rusland dreigt aan te nemen. Als dat lukt, komt er op promotie van homoseksualiteit een forse boete te staan. Een video (klik hier) toont een jonge vrouw met een notitieblok die laat zien wat de wet kan aanrichten, met muziek uit het Zwanenmeer van Tchaikovsky op de achtergrond: ‘Homo’s worden onzichtbaar gemaakt. Russsia, don’t go there’.

 

‘Als de wet erdoor komt, zou het illegaal worden om te zeggen dat de beroemde Russische componist Tchaikovsky homo was’, zei Polina Savchenko, voorzitter van de roze organisatie Coming Out uit Sint Petersburg. ‘Deze radicale wet ondergraaft de grote erfenis uit het verleden van onze stad. Het maakt culturele censuur mogelijk in wat ooit Ruslands meest kosmopolitische stad was en druist in tegen de vrijheid van meningsuiting in Rusland. Terwijl overal ter wereld mensen uit de kast komen, duwt deze wet ons erin terug.’

Lees ook:Even niet naar Sint Petersburg
Lees ook:Venetië breekt met Sint Petersburg vanwege antihomo-wet
Lees ook:Ondanks dreigementen honderden roze betogers op Rainbow May Day in Sint Petersburg
Lees ook:Verbod op ‘homo propaganda’ in Rusland op komst
Lees ook:Meer rechten voor homostellen in Estland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>