Eerste homo in stripserie Archie Comics

De Amerikaanse uitgever van de populaire stripserie Archie Comics introduceert voor het eerst in haar geschiedenis een homoseksuele personage. De strip bestaat al bijna zeventig jaar en gaat over de tieners Archie, Betty, Veronica, Reggie en Jughead. Daar komt een homoseksuele klasgenoot bij: Kevin Keller. Volgens de uitgever is ‘Riverdale, de stad waar het verhaal zich afspeelt, altijd een veilige omgeving voor iedereen geweest. Dus is het logisch dat een openlijk homoseksueel personage erbij komt.’

 

Kevin Keller doet mee aan een wedstrijd hamburgers eten en is de winnaar. Daarop stelt de populaire Veronica voor samen iets af te spreken, maar Kevin slaat dat af. Dan wordt duidelijk dat de blonde tiener niet van meiden houdt. Kevin doet zijn intrede in de uitgave ‘Isn’t It Bromantic?’ De uitgave verschijnt in september in de Amerikaanse boekwinkels.

Lees ook:Gay character in Vampire Diaries
Lees ook:The Vampire Diaries krijgt er een homo-personage bij
Lees ook:Sprit Day in VS tegen pesten homojongeren
Lees ook:BBC: homokoppel niet welkom bij ‘Strictly Come Dancing’
Lees ook:Superbowl halftime show ‘promootte homoseksualiteit’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>