IHLIA zoekt drie nieuwe bestuursleden

IHLIA is het grootste LHBT (lesbisch/homo/bi/transgender) archief en informatiecentrum van Nederland en Europa. IHLIA heeft twee vestigingen: IHLIA-Homodok in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)en IHLIA-Anna Blaman Huis in het centrum van Leeuwarden. Wegens vertrek van zittende bestuursleden zoekt IHLIA drie nieuwe bestuursleden. Twee bij voorkeur met binding in de provincie Friesland c.q. het Noorden van het land, één van die twee vacatures betreft de secretaris van het bestuur (bron: persbericht).

IHLIA maakt thans een herprofilering- en professionaliseringstraject door. Doel daarvan is de instelling beter toe te rusten voor erfgoedfunctie en haar emancipatorische taken. Daartoe is een visiedocument en een strategienota opgesteld en is een nieuwe directiestructuur ingevoerd. IHLIA zoekt kandidaat bestuursleden, die beschikbaar zijn voor circa zes avond-vergaderingen per jaar,afwisselend in Amsterdam en in Leeuwarden en die bereid zijn adhoc de directeur van de werkorganisatie advies en ondersteuning te bieden. Gedacht wordt aan mensen met bestuurlijke ervaring, affiniteit met de LHBT emancipatie-bewegingen en kennis van/belangstelling voor het bibliotheek- en documentatiewezen.

 

In het bijzonder zoekt IHLIA naar één of meer kandidaat-bestuursleden die deel uitmaken van relevante bestuurlijke en/of professionele netwerken in de provincie Friesland c.q. het noorden van het land en die bekend zijn met de relaties tussen overheden en gesubsidieerde instellingen. De leden van het bestuur worden benoemd voor een termijn van twee jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Op aanvraag is een informatiepakket verkrijgbaar via [email protected] (directeur stichting Ihlia). Telefonische inlichtingen zijn te verkrijgen bij de voorzitter van het bestuur, Joke Swiebel, tel. 020- 6270779. Gesprekken met kandidaten vinden plaats in de week van 17 mei 2010. IHLIA verzoekt kandidaten voor het bestuurslidmaatschap bij voorkeur per email aan [email protected] of schriftelijk vóór 18 april 2010 met een CV hun belangstelling kenbaar te maken bij de voorzitter van het bestuur. Brieven te richten aan het Bestuur IHLIA, t.a.v. Mevrouw J. Swiebel, Oosterdokstraat 110, 1011 DL Amsterdam.

Lees ook:Friesland moet ‘Regenboogprovincie’ worden
Lees ook:Leeuwarden grijpt naast organisatie Roze Zaterdag 2019
Lees ook:Verkiezingen in aantocht – Gayvote.nl gelanceerd
Lees ook:Roze Week Fryslân 2010
Lees ook:Mosse lezing Joke Swiebel over einde artikel 248bis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>