Petitie tegen verloedering songfestival

STOP de verloedering van het songfestival in Nederland. Dat is de titel van een digitale petitie, gericht aan zowel de omroepvereniging TROS als aan minister Plasterk. Volgens de initiatiefnemers verzuimt de TROS het om ‘met een positieve, moderne, financieel daadkrachtige en serieuze insteek de Nederlandse inzending kansrijk te maken voor een vijfde overwinning’. De TROS zou concrete en serieuze voorstellen van fans en liefhebbers wegmoffelen, achter de schermen met onderonsjes werken en alleen de eigen achterban serieus nemen en niet het veel bredere songfestivalpubliek.

Verder wordt de TROS verweten te weinig geld beschikbaar te stellen om topcomponisten te strikken. Het brede draagvlak van weleer is danig versmald door de keuzes die wel negatieve media-aandacht genereren, maar geen winnaars. ‘De organiserende omroep zou zich moeten realiseren dat het internationale karakter van het festival niet altijd zal stroken met de kijkerwensen van de eigen achterban. Internationaal durven handelen is hierbij het devies.’

Lees ook:TROS heeft gefaald met Songfestival
Lees ook:Inzendingen stromen binnen voor TROS Songfestival
Lees ook:Flevoland krijgt mogelijk eigen COC-vereniging
Lees ook:Goedkeuring hiv-preventiepil voor Europa moet leiden tot onmiddellijke invoering ervan in Nederland
Lees ook:Zuid Afrika: gratis PrEP

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>