Boek over transseksualiteit taboe in Turkije

De Turkse overheid verbiedt reclame te maken voor een boek over transseksualiteit. Auteur Anil Alacaoglu schreef: ‘Third Class Woman’ (Üçüncü Sinif Kadin). Het verhaal gaat over het wel en wee van een transseksueel van haar jeugd tot in haar twintigertijd: liefdes, seksuele ervaringen, afzondering, discriminatie en problemen die een transseksueel op jonge leeftijd ervaart. Het boek is verboden voor minderjarigen: er mag geen openlijke reclame voor worden gemaakt.

 

Volgens de schrijver is het verbod ‘het resultaat van een heersende mentaliteit die ervoor zorgt dat kinderen geen homoseksueel of transseksueel mogen zijn: het weerhoudt ze ervan om hun eigen seksuele identiteit te ontdekken.’ Lees het verdere verhaal op: turkije.blog.

Lees ook:Handboekje voor de transseksuele vrouw
Lees ook:Homo websites in Turkije geblokkeerd
Lees ook:Gay Propaganda – liefdesverhalen uit Rusland
Lees ook:Dochter van Cher is transseksueel
Lees ook:Jingleballs reclame maakt veel los in de VS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>