COC vindt Gay Pride wel degelijk emanciperend

COC Nederland is not amused over een onderzoek van Eén Vandaag, waaruit blijkt dat jongeren vinden dat de Gay Pride een verkeerd beeld over homo’s geeft. ‘De Gay Pride is juist wel emanciperend voor homo’s', zegt voorzitter Wouter Neerings. Hij wijst op de jongerenboot, die dit jaar voor de derde keer meevaart: ‘Twee jaar geleden riep dat veel discussie en weerstand op, nu vinden we het heel normaal. De Gay Pride heeft een enorme bijdrage geleverd aan emancipatie van homo’s en lesbo’s onder de zestien.’ Het COC vindt het onderzoek onzuiver. Zo staat in de vragenlijst dat de organisatie van Gay Pride meer bloot wil zien, maar dat is een uitspraak die voormalig voorzitter Siep de Haan van maar liefst tien jaar geleden.

 

De huidige Pride is veel meer op inhoud gericht, zoals boten van Hivos en Amnesty, de christelijke boot, roze netwerken in bedrijven en militairen die dit jaar in uniform mogen meevaren. ‘Allemaal boten die discussie oproepen en daarmee bijdragen aan het bespreekbaar maken van homoseksualiteit’, aldus Neerings. ‘Die bespreekbaarheid is een voorwaarde voor het bevorderen van sociale acceptatie.’ Onder jongeren blijft acceptatie van homoseksualiteit achter: meer dan de helft van hen denkt dat scholen voor homo’s en lesbo’s niet veilig genoeg zijn om uit de kast te komen. COC Nederland stimuleert de oprichting van en ondersteunt Gay-Straight Alliances: clubjes homo- en heteroleerlingen die samen een vuist maken tegen intolerantie en de school veiliger willen maken. Dit jaar vaart naast de jongerenboot ook een Gay-Straight Alliance boot mee én een boot met homo -en heterojongeren van Amsterdamse scholen. Ook roze ouderen varen met een eigen boot, onder de vleugels van het COC, ANBO Roze en Movisie.

Lees ook:Hetero -en homotieners samen op Canal Parade
Lees ook:Homo als scheldwoord moet kunnen
Lees ook:Defensie met eigen boot op Canal Parade
Lees ook:Paarse vrijdag op middelbare scholen
Lees ook:Documentaire Danny’s Parade op tv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>