Joke Smit Prijs voor maakster blad werkende moeders

Minister Plasterk van Emancipatiezaken heeft vandaag in het stadhuis van Den Haag de Joke Smit Prijs uitgereikt aan Jolanda Holwerda. Ze is hoofdredacteur van het blad ‘Lof‘: een blad voor werkende moeders. De tweejaarlijkse onderscheiding werd voor de twaalfde keer uitgereikt door de regering en is bestemd voor een groep of persoon die zich inzet voor vrouwenemancipatie in Nederland. De prijs wordt altijd uitgereikt op 8 maart: Internationale Vrouwendag en is vernoemd naar de in 1981 overleden feministe Joke Smit.

De jury roemde haar Moederdagontbijt 2008 en de ‘Loflist’ van beste werkgever voor werkende ouders. Holwerda gaat volgens de jury ‘vernieuwend, actueel en zichtbaar’ te werk. Holwerda (1966) is moeder van drie kinderen en werkte voorheen in het bedrijfsleven en in het onderwijs.

Lees ook:Glossy voor defensievrouwen
Lees ook:Aanmeldingen Haagse homo-emancipatieprijs
Lees ook:Hanzehogeschool Groningen geëerd voor transgendervriendelijkheid
Lees ook:Kandidaten voor Jos Brink Prijs 2017: aanmelden kan tot 1 maart
Lees ook:Twentse RespectAward voor voorlichters COC Twente-Achterhoek

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Joke Smit Prijs voor maakster blad werkende moeders

  1. Pingback: Glossy voor defensievrouwen | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>