NOS verpatst Songfestival aan TROS

De NOS doet het Eurovisie Songfestival van de hand. De TROS, die al enkele jaren het Nationale Songfestival organiseert, gaat het liedjesfestijn uitzenden. De NOS vindt het ‘niet tot haar kerntaken behoren’ en wilde er in 2006 al vanaf, maar toen hapte geen enkele omroep toe. Wellicht speelt ook de afgenomen populariteit mee. Nederland staat al jaren niet eens meer in de finale; Oost-Europese landen zouden de boel blokkeren door op elkaar  te stemmen. Twee halve finales, die een paar jaar geleden werden ingevoerd, hebben niet geholpen.

Volgende week zondag vindt het Nationale Songfestival plaats. Zo’n 300 mensen zonden een liedje in. De Toppers (René Froger, Gordon en Jeroen van der Boom) hebben er zes uitgekozen en zingen die op die avond. Een vakjury bepaalt samen met het publiek met welk liedje de Toppers in mei naar Moskou aan. En nu maar hopen dat de Toppers uit die 300 liedjes wel de beste zes gekozen hebben! Maar ja, wat is ‘beste’? Het blijft subjectief, trouwens: net als dat hele liedjesgebeuren dat altijd al was en altijd wel zal blijven.

Lees ook:Jeroen van der Boom nieuwe Topper
Lees ook:Toppers naar Moskou vertrokken
Lees ook:Toppers voor Nederland naar Songfestival
Lees ook:Geer en Goor ruziën opnieuw
Lees ook:Toppers doen aan List en bedrog op Songfestival

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “NOS verpatst Songfestival aan TROS

  1. Pingback: Toppers gaan met ‘Shine’ naar Moskou | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>