Deelname UvA aan Canal Parade had in 1998 al gekund

De Folia, het weekblad voor de Universiteit van Amsterdam (UvA), meldt een aardige anekdote over de UvA en de Canal Parade. Hoofdredacteur Jim Jansen besteedt in zijn column in de Folia van deze week (nummer 18) aandacht aan de eventuele deelname van de UvA met een eigen boot aan de Canal Parade. Hij eindigt met een aardige anekdote: ‘Een keer hebben medewerkers getracht om een UvA-boot mee te laten varen met de homo grachtentocht. Toen de werkgroep zich in 1998 meldde bij het College van Bestuur (CvB), werden ze volgens de overlevering eigenhandig door de toenmalig voorzitter JanKarel Gevers uit het Maagdenhuis gegooid.’

Mind you: dat was niet in de jaren ‘60 van de vorige eeuw, maar in 1998, het jaar waarin de roemruchte Gay Games Amsterdam een week onderdompelden in één grote roze droom. De bobo’s van de hoofdstedelijke onderwijsgigant vonden dat toen kennelijk nog een nachtmerrie. Het is even afwachten of het CvB nu wél overstag gaat. Jansen eindigt zijn column: ‘Ik ben benieuwd of Karel van der Toorn met een spontane gay look op de boot gaat swingen.’

De loopbaan van Van der Toorn loopt via Godsdienstwetenschappen naar: hoogleraar Antieke Religies in Leiden en Utrecht, directeur van het Leiden Institute for the Study of Religions (1994-1997), vanaf 1998 hoogleraar Godsdiensten van de Oudheid aan de UvA, van 1998 tot 2003 decaan van de Faculteit Geesteswetenschappen van de UvA en sinds 2006 voorzitter van het CvB van de UvA en de Hogeschool Amsterdam. Al met al komt hij  uit een hoek die een deel van het kabinet (CDA en CU) zeker zal behagen. Maar goed, zijn eigen baas, minister Plasterk van Onderwijs (PvdA), voer vorig jaar al mee. Hij swingde er niet op los, maar had wel een kokette leren hoed op. Begeleid door minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken (PvdA), die psychologie en sociologie studeerde aan de UvA (met een roze boa om). Dus: wie weet!

Lees ook:Bijzondere leerstoel Workplace Pride bij Universiteit Leiden
Lees ook:Geen universiteitsboot op Canal Parade
Lees ook:Toch geen universiteitsboot op Canal Parade
Lees ook:De nieuwe roze raadsleden
Lees ook:CDA schuift aan in ‘heilig bootje’ op Canal Parade

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Deelname UvA aan Canal Parade had in 1998 al gekund

  1. Pingback: Geen universiteitsboot op Canal Parade | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>