Lesbo-encyclopedie in de lucht voor boek

In de geschiedenis van homoseksualiteit is de meiden- en vrouwenliefde altijd een onderbelicht item geweest. Schrijfsters Mirjam Hemker & Linda Huijsmans willen hierin nu verandering brengen en doen een oproep om hierbij te helpen:

www.lesbo-encyclopedie.nl is de site die alle lesbo’s van Nederland in staat stelt mee te werken aan de totstandkoming van Nederlands eerste en enige lesbische encyclopedie. In 2008 verschijnt dit toegankelijk geschreven, prettig leesbare en gevarieerde naslagwerk over lesbische cultuur en geschiedenis in Nederland bij uitgeverij Ambo-Anthos.

Op de site staan alle lemma’s (onderwerpen) die we tot nu toe verzameld hebben. Maar er ontbreekt nog genoeg! Daarom willen wij lesbo’s van alle leeftijden en culturen uit heel Nederland oproepen om mee te denken over de inhoud van de encyclopedie.

Mis je die ene actrice, je favoriete lesbo-idool of dat café dat zo belangrijk was tijdens je coming out, aarzel niet en stuur een mailtje ([email protected]). Dan zorgen wij dat jouw voorstel opgenomen wordt in de lange, lange lijst. Ook zijn we op zoek naar foto’s: historisch, grappig of belangrijk beeldmateriaal
dat we kunnen afdrukken in het boek.

Dus surf naar www.lesbo-encyclopedie.nl en laat een berichtje achter in het gastenboek, stuur foto’s op die absoluut niet mogen ontbreken, start een discussie of mail de redactie met suggesties.
Kun je goed schrijven of vind je het leuk om in archieven te snuffelen, meld je dan vooral aan. Wij bieden eeuwige roem, een uitdagende klus en een prachtig boek als resultaat.

Mirjam Hemker & Linda Huijsmans

Lees ook:Eerste lesbo-encyclopedie in Nederland
Lees ook:Boris Dittrich te gast bij Dolly’s radioprogramma
Lees ook:Lezingen over het L-woord in de literatuur
Lees ook:Humanisme in tijden van radicale religie – Paul Cliteur houdt Socrateslezing
Lees ook:Homo’s organiseren videowedstrijd op scholen over tolerantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>