Hoedjesdag in de OBA met Dolly Bellefleur

@Erik Feenstra

Dinsdag 19 september is het Prinsjesdag: dan reist de vorst in een koets rond (sinds vorig niet de Gouden Koets – die wordt gerestaureerd – maar de Glazen koets), leest hij regeringsplannen voor die in de regel al zijn uitgelekt en maken de dames er in de Ridderzaal een waar Ascot-festijn van, met de meest vreemdsoortige hoedencreaties op hun hoofd. Erica Terpstra begon er in 1977 mee, omdat ze indertijd ‘het stoffige imago van Prinsjesdag op wilde poetsen’. De Openbare Bibliotheek in Amsterdam (OBA) doet voor het negende jaar mee met een eigen hoedjesdag.

Studenten, modellen en personeelsleden van de OBA paraderen rond en showen van 11.00 tot 12.00 uur op de roltrap in de entreehal uiteenlopende creaties. De mooiste creaties dingen mee naar prijzen. Dolly Bellefleur zich ook deze editie laten strikken om ‘als lady speaker’ te fungeren, ‘met muzikale intermezzi’. Iedereen mag komen kijken, liefst met een hoed op. Na de modeshow is er een massaal fotomoment op het bordes. Na afloop serveert restaurant La Place op de bovenste verdieping koffie en Haagse Bluf aan alle hoedendragers. Om 13.00 uur is de troonrede op een groot scherm te bekijken in de Theaterzaal op de zevende verdieping.

Lees ook:Dolly Bellefleur lady speaker hoedjesdag OBA
Lees ook:Sven Kramer aan de muur
Lees ook:The House of NYX presenteert Lady Bunny op woensdag 5 november
Lees ook:Vrouwen met baarden choqueren op modeweek Berlijn
Lees ook:Hongkong krijgt Gay Games 2022

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>