Miss Missouri dingt als eerste openlijk lesbienne naar titel Miss America

Tijdens de jaarlijkse verkiezing van Miss America, komende zondag voor de 95e keer, dingt voor het eerst een openlijke lesbienne mee: de 23-jarige Erin O’Flaherty. Zij werd in juni gekozen tot Miss Missouri en staat zondag 11 september in de landelijke finale. Je zou kunnen zeggen dat hiermee één van de laatste hetero-bolwerken wordt geslecht.

Tijdens de finale wil ze de aandacht focussen op ongelijkheid voor LHBT’s. ‘We strijden nog altijd voor zichtbaarheid’, zei ze tijdens een media-event in Atlantic City, aan de vooravond van de grote finale. Deelnemers aan de finale moeten zelf een maatschappelijke probleem waarvoor ze zich hard willen maken. Voor O’Flaherty is dat het onder LHBT-jongeren disproportioneel hoge aantal zelfmoorden, iets waar ze actie mee bezig is, ook buiten de missverkiezing om. Het gaat haar aan het hart, naar eigen zeggen niet omdat ze lesbisch is, maar omdat ze een boezemvriend verloor die met 13 jaar uit het leven stapte.

Lees ook:Voor het eerst openlijke lesbienne in Miss America-verkiezing
Lees ook:It Gets Better Project zendt boodschap uit voor Russische jonge LHBT’s
Lees ook:Duitse Staatssecretaris schampert over homojongeren
Lees ook:Hoe voorkomen we zelfmoord bij homo-jongeren?
Lees ook:COC Limburg organiseert debat alternatieve woonvormen voor lhbt-ouderen in Glaspaleis Heerlen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>