Lesbische huwelijken stranden het vaakst

@Erik Feenstra

Getrouwde lesbiennes scheiden vaker van elkaar dan mannen en hetero’s. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Nederland was vijftien jaar geleden het eerste land ter wereld waar koppels van hetzelfde geslacht met elkaar konden trouwen: op 1 april 2001. Sindsdien zijn 21.330 stellen van hetzelfde geslacht met elkaar getrouwd. Ruim 30 procent van de 580 lesbische stellen die in 2005 met elkaar trouwden is in 2015 alweer gescheiden.

Het aantal scheidingen bij heterokoppels ligt op 17, 9. Mannen die met elkaar trouwden, bijven het meest trouw aan elkaar: het aantal scheidingen ligt bij hen op 15,5 procent. Hetero’s trouwen op jongere leeftijd: mannen doen dat gemiddeld op hun 43e en vrouwen op hun 39e. COC-voorzitter Tanja Ineke zei in een reactie dat ‘de specifieke discriminatie van lesbiennes’ een reden kan zijn dat zij het minder vaak met elkaar uithouden: ‘door gebrekkige acceptatie is het mogelijk dat sommige lesbiennes niet lekker in hun vel zitten en minder gelukkig zijn.’

Lees ook:Homo’s minder verzot op trouwen dan hetero’s
Lees ook:Stadsdeel Tokio erkent homorechten
Lees ook:Steeds meer Amerikanen voor homohuwelijk
Lees ook:Vijftien jaar geleden: eerste ‘homohuwelijk’ ter wereld in Amsterdam
Lees ook:Homo’s minder positief over eigen woonbuurt dan hetero’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>