Tilburg krijgt regenboogzebrapad op de Heuvelring

Vanwege het 25-jarig jubileum van Roze Maandag wilde de gemeente Tilburg iets ludieks cadeau doen: een regenboogzebrapad. Tot voor kort werd naarstig naar een geschikte locatie gezocht en die lijkt te zijn gevonden: op de Heuvelring bij de kruising met de Heuvel en de Korte Heuvel. Het wordt vrijdag – kort voor Coming Out Dag – aangeboden aan de Stichting Roze Maandag.

Tilburg – een van de 41 regenbooggemeenten in Nederland, is na Utrecht, Maastricht en Rotterdam de vierde stad met een regenboogzebrapad in ons land. Ook Amsterdam Nieuw-West heeft vergevorderde plannen voor een kleurrijke oversteekplaats. Het speciale LHBT-zebrapad is een wereldwijd initiatief en ligt onder meer in Sydney en Brighton.

Lees ook:Tilburg krijgt regenboogzebrapad vanwege 25-jarig jubileum Roze Maandag
Lees ook:Arnhem krijgt regenboogzebrapad en homovriendelijke verkeerslichten
Lees ook:PvdA Nieuw-West wil regenboogzebrapad
Lees ook:Amsterdam Nieuw-West krijgt regenboog-zebrapad
Lees ook:Ook Rotterdam krijgt Regenboog-zebrapad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>