Pink Christmas kerkdienst in Amsterdam

Vrijdag 20 december wordt in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam voor de derde keer de Pink Christmas kerkdienst gehouden. Thema dit jaar is ‘A Queer Surprise‘, met dit keer geen man, maar een vrouw op het kansel. Theologe Mariecke van den Berg gaat voor en vertelt het verhaal van bijvrouw Hagar en haar zoon Ismaël, een verhaal dat lijkt op het geboorteverhaal van Jezus. Wilfred Scholten (NCRV) interviewt Tania Barkhuis, tot voor kort directeur van COC Amsterdam en jarenlang betrokken bij werk voor en met transgenders en met De Dialoog: religie, homoseksualiteit en ethiek.

Dennis Boutkan, tot voor kort voorzitter van COC Amsterdam, leest het Bijbelverhaal voor en Dolly Bellefleur, het Rozenkoor en organist Jos van der Bijl verzorgen de muzikale omlijsting. Om 20.45 uur leidt La Bellefleur een speciale Kerst-sing-in. De dienst in de kerk aan de Keizersgracht 566 begint om 21.00 uur. Pink Christmas Amsterdam, waarvan de kerkdienst vorige edities onderdeel uitmaakte, gaat dit jaar niet door.

Lees ook:Pink Christmas Kerkdienst in Amsterdam
Lees ook:Pink Christmas kerkdienst steunt LHBT-asielzoekers
Lees ook:Dit jaar geen Pink Christmas in Amsterdam
Lees ook:Roze kerkdiensten in Amsterdam
Lees ook:Pink Christmas Korenfestival en Kerstmarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>