IKEA zwicht voor homofobe Russen

Meubelgigant IKEA zwicht voor homofobie in Rusland en heeft een artikel over een lesbisch stel geschrapt uit de Russische versie van het blad IKEA LIVE, omdat het maken van propaganda voor homoseksualiteit strafbaar is. In het blad worden de Britse lesbiennes Clara en Kirsty geïnterviewd over hun gezin. Het blad wordt verspreid on der de leden van de IKEA Family en staat vanaf januari op de website van IKEA.

In Rusland is het vervangen door een verhaal over een man in China. IKEA zegt het besluit te hebben genomen na beraadslagingen met Russische juristen. Het meubelwarenhuis wil de wetten respecteren van d elanden waar het blad wordt uitgegeven. ‘Het is belangrijk voor ons om neutraal te blijven op het gebied van religie en politiek’. aldus IKEA. Een paar jaar geleden haalde de Zweedse meubelgigant foto’s weg uit de brochure voor Saoedi-Arabië, maar na de nodige kritiek werden de foto’s weer teruggeplaatst.

Lees ook:IKEA stopt in Rusland met magazine ‘Live’ vanwege ‘homopropaganda’
Lees ook:IKEA lanceert Italiaanse homoadvertentie
Lees ook:SP wil dat EU slachtoffers van Russische anti-homowet erkent als vluchteling
Lees ook:Rusland woedend over eerste plek Conchita
Lees ook:Queerussia: the hidden (p)art in Centraal Museum Utrecht

1 Reacties // Reageer

One thought on “IKEA zwicht voor homofobe Russen

  1. Andre

    Een belediging voor hun gay klanten. Kennelijk is IKEA open-minded totdat het haar portemonnee raakt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>