Gerard Joling krijgt lintje

Gerard Joling is geridderd: hij heeft een lintje gekregen. Op de laatste werkdag voor Koninginnedag deelt de koningin ieder jaar lintjes uit: voor het laatst, omdat haar zoon op 30 april het stokje overneemt. Het zijn ridderordes, in de volksmond ‘lintjes’: Koninklijke onderscheidingen voor mensen die veel hebben betekend voor de maatschappij, vaak door het doen van vrijwilligerswerk. De zanger en tv-presentator Joling kreeg zijn lintje samen met 2438 andere landgenoten, omdat hij zich veel inzet voor goede doelen, zoals de stichting DOEN, UNICEF en het Ronald McDonald Kinderfonds.

Hij komt regelmatig in actie bij speciale inzamelingsacties voor goede doelen en bezoekt kinderen in ziekenhuizen. Dat liet het Kapittel voor Civiele orden weten. Wie vindt dat iemand een lintje verdient, moet via de commissaris van de Koningin bij dit Kapittel een aanvraag indienen. De betrokken minister beoordeelt de aanvraag en de Koningin ondertekent elke toekenning bij Koninklijk Besluit.

Lees ook:Unicef bezorgt over stijgend aantal hiv-infecties onder jongeren
Lees ook:Albert Verlinde krijgt lintje
Lees ook:Gerard Joling pakt uit in Spaarnwoude
Lees ook:Gerard Joling krijgt Oeuvre Award
Lees ook:Homo –en lesboactie in Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>