Bradley Manning Support rally

Bradley Manning is de Amerikaanse militair die binnen het Amerikaanse leger twee keer duidelijk voor zijn gevoelens uit durfde te komen. De eerste keer door uit de kast te komen, terwijl Don’t Ask Don’t Tell nog van kracht was: de wet die bepaalt dat homo’s en lesbo’s het land mogen dienen, zolang ze hun geaardheid geheim houden. De tweede keer door duidelijk aan te geven dat geweld tegen gewone burgers door een leger niet acceptabel is (bron: persbericht).

 

Toen deze tweede boodschap in het leger zelf geen gehoor vond, zou hij contact hebben opgenomen met de website Wikileaks: hij wordt ervan verdacht  geheime documenten te hebben doorgesluisd. Deze verdenking maakt Bradley Manning op dit moment de meest vooraanstaande politieke gevangene in Amerika. Het gerucht gaat dat Manning nu aan een regiem wordt onderworpen, wat verdacht veel op marteling lijkt. Om een luid en duidelijk protest tegen de behandeling van Bradley Manning te laten horen, worden er zondag 20 maart 2011 wereldwijde protesten georganiseerd. Info: zie facebook.

Lees ook:Bradley Manning moet vrij
Lees ook:Chelsea Manning wil met hongerstaking behandeling geslachtsidentiteitsstoornis afdwingen
Lees ook:Chelsea Manning komt vandaag vrij
Lees ook:Obama verleent strafvermindering aan Chelsea Manning
Lees ook:Harvard University trekt gastdocentschap Chelsea Manning in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>