Internationale Transgender Gedenkdag in Den Haag

Zaterdag 20 november 2010 organiseert Transgender Netwerk Nederland (TNN) de zesde editie van de Nederlandse Transgender Gedenkdag 2010, dit jaar in Den Haag, in samenwerking met COC Haaglanden. Om 13:00 uur begint een interreligieuze viering in de oud-Katholieke kerk. Daarna volgt in het BastaCafé van COC Haaglanden een interactief programma via internet met activisten uit diverse werelddelen en met Bureau Discriminatie Zaken. In de winkelstraat heeft Transgender Netwerk Nederland de hele middag een infostand. Aan het begin van de avond is er, net als alle voorgaande jaren, een herdenkingstocht met als afsluiting gastsprekers en het oplaten van ballonnen met daaraan de namen van slachtoffers.

Elke twee dagen wordt ergens op de wereld een transgender persoon met geweld om het leven gebracht. Alleen al sinds 2008 zijn er meer dan 425 gerapporteerde zaken. Een schokkende realiteit. En dan hebben we nog geen schatting van alle niet gerapporteerde moorden. Dagelijks worden transgender personen bedreigd en aangevallen. Soms dichtbij, soms verder af. In alle gevallen discriminatie van mensen die anders zijn of voor anders worden aangezien. Transgender Netwerk Nederland focust de aandacht op deze hatecrimes en roept op tot algemeen respect voor diversiteit! Sinds 1998 wordt er in tientallen landen wereldwijd, op of rond 20 november, Transgender Day of Remembrance (Transgender Gedenkdag) georganiseerd.

Lees ook:Zondag 20 november: Nationale Transgender Gedenkdag in Amsterdam
Lees ook:Transgender Gedenkdag 2009
Lees ook:Brede oproep tegen transfobie Turkije
Lees ook:Transgender Gedenkdag 2008
Lees ook:Transgender Day of Remembrance

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>