‘Lellebel de Musical’

In oktober speelt een gelegenheidsformatie een musical om het 20 jarig bestaan van Café Lellebel te vieren: ‘Lellebel, de Musical‘. Regie, productie en spelers is een bont gezelschap mensen uit horeca, travestie en toneelwereld. We zijn al ruim een half jaar bezig om deze zo genaamde ‘old school’ musical gestalte te geven (bron” persbericht).

“Lellebel de Musical” is een initiatief van Hans Wijtenburg, de uitbater van Café Lellebel. Hij schreef het stuk nadat hij zelf meespeelde in producties als “Bagage” over een transseksuele vrouw en “Hij zei, dat zij zei, dat hij zei” over een heteroseksuele travestiet. Het eerste stuk in samenwerking met Mariposa en Transpodium, het tweede met Mariposa. “Lellebel de Musical” wordt opgevoerd in het kader van het 20 jarig bestaan van Café Lellebel. Deze musical is bedoeld voor alle mensen die met een open mind de wereld bekijken. Ze krijgen een kijkje in de keuken van de LHBTIQ gemeenschap. Het is een vrolijk verhaal, gelardeerd door vele originele songs met veel eigen teksten. Soms is de toon vrolijk, soms is er ook een boodschap die kan worden omschreven als: “ben wie je wilt zijn en laat je door je omgeving niet in een hokje plaatsen”. Ook geweld (potenrammen), discriminatie, drag shows, veilige haven en liefde komen ruim aan bod.

Verhaallijn:

De hoofdpersoon is een luie jongeman van ronde de dertig die nog woont bij zijn moeder woont. Nadat hij wegens diefstal het warme nest moet verlaten, zoekt hij zijn heil in Amsterdam. Daar ontmoet hij vele bonte personages zoals… een hippie, een masseur, een leather bear, een transseksuele danseres, een dragking, travestieten en vele andere stereotypen van uiteenlopende pluimage. Hij is bezig met een zoektocht naar zijn eigen identiteit en komt daarbij valkuilen tegen. Hij belandt in allerlei situaties. Hij is wars van de hokjesgeest, waar wij in Nederland nog al een handje van hebben. Doordat hij zo open staat voor alles, probeert hij ook het een en ander uit. In welk hokje willen wij hem indelen. Moeilijk en gelukkig dan ook niet te plaatsen…..

Hans wil graag zijn droom laten uitkomen met o.a. een Transgender Museum en een Musical. Hij heeft voor zijn werkzaamheden voor de LGBTIQ gemeenschap (praatgroepen leiden, veilige haven bieden, culturele activiteiten aanbieden) in 2007 een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Café Lellebel was vanwege haar emancipatorische inzet ook genomineerd voor de Jos Brink Oeuvre Prijs 2017 als 1 van de 3 uit meer dan 200 kandidaten. De spelersgroep bestaat uit 10 mensen. We hebben ook een productie groep gevormd die zich bezig gaat houden met decors, vervoer, theater- & repetitieruimte huren, rekwisieten, subsidies, sponsoring, P.R., kostuums, haarverzorging, hulp achter de schermen, etc. Hier zijn nog eens zo’n 20 mensen mee bezig.

Uitvoering zal drie maal in het Polanentheater plaatsvinden, Polanenstraat 174 te Amsterdam van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 oktober en één maal in Theater de Purmaryn, Waagplein 1 te Purmerend op maandag 23 oktober. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanvang musical is 20.15 uur. Het Polanentheater is helemaal uitverkocht. Echter: plaatsbewijzen voor Purmerend zijn nog te verkrijgen ad € 15,= achter de bar bij Café Lellebel, Utrechtsestraat 4 te Amsterdam of via de Facebook pagina: “Lellebel een musical van Hans Wijtenburg” knopje “nu boeken” dan kom je op www.eventbrite.nl waar je de tickets tegen een kleine meerprijs ook online kunt bestellen.

Lees ook:Veilige Haven helpt jonge homomoslims
Lees ook:Travobar Lellebel tien jaar in Amsterdam
Lees ook:Travestiecafé Lellebel in ‘Man bijt hond’
Lees ook:Cinderella Ball in de Lellebel
Lees ook:Musical Awards voor ‘Rent’ en ‘Kiss of the Spider Woman’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>