Expositie Shapeshifters bij galerie With Tsjalling Groningen

Op vrijdag 8 september opent galerie With Tsjalling, Kostersgang 26a in Groningen het nieuwe galerieseizoen met een duo-expositie van de Groningse kunstenaar Sander Wiersma en de Belgische Irja Syvertsen, met de titel ‘Shapeshifters’. De twee kunstenaars in deze expositie bewerken op eigen wijze hun bronmateriaal tot een nieuwe, compleet andere vorm. In de werken die zo zijn ontstaan zit een zekere overeenkomst in een duistere sfeer met ruimte voor een knipoog.

Voor Sander Wiersma zijn kwetsbaarheid en seksualiteit centrale thema’s in zijn werk. Het laatste jaar heeft hij zich toegelegd op het maken van collages met aquarel als ondergrond. Met plaatjes uit mannenmagazines en modeglossy’s stelt hij beelden samen van mythologische figuren. De mannen zijn geïnspireerd op Romeinse en Griekse beelden, en stralen veel kracht en energie uit. Wie inzoomt op de plaatjes waaruit de beelden zijn samengesteld ontdekt echter veel ijdele mannen, vaak met een zekere seksuele ambiguïteit.

De keramieken sculpturen van Irja Syvertsen (BE) zijn vaak niet van groot formaat, maar ze schuwen het grotesque niet en daardoor hebben ze vaak toch een zeker monumentaal karakter. Hoewel een zekere invloed van de klassieke kunsten niet te ontkennen valt, zijn juist objecten uit ‘oma’s kast’ vaak een inspiratie. Van kitscherige beeldjes tot plastic speelgoed, ze zijn een belangrijke basis in het humoristische, complexe werk, dat uit veel verschillende elementen is samengesteld. Shapeshifters is te bezoeken van 8 september tot en met 7 oktober 2017 op woensdag tot en met vrijdag van 12 uur tot 17 uur en op zaterdag van 11 tot 17 uur. Entree is gratis. Meer informatie op www.withtsjalling.nl/shapeshifters

Lees ook:Keiroze Amersfoort verliest boegbeeld
Lees ook:Vreemde naam voor een mooie blog
Lees ook:Cartoonist Hallie Lama publiceert ‘Walhallie’
Lees ook:Stephan Sanders verzorgt Mosse lezing 2010
Lees ook:Erwin Olaf op Nederlands Film Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>