Prinsengrachtconcert 2017 in Amsterdam

Zaterdag 19 augustus vindt in Amsterdam voor de 36e keer het  Prinsengrachtconcert plaats, het ‘meest succesvolle klassieke openluchtconcert van Nederland’. Sinds 1981 worden voor het Pulitzer Hotel, schuin tegenover de Rozenstraat, waar tot voor kort het COC haar onderkomen had, ieder jaar pontons op het water van de Prinsengracht gelegd voor de muzikanten en voor de gasten.

Zie ookDag van de Romantische Muziek Rotterdam

Iedereen kan op goed geluk met de boot of te voet komen en – al dan niet met welgevulde picknickmanden – gratis een plekje zien te bemachtigen op het water of langs de kade. Toegang per boot kan alleen vanaf de Westermarkt; om 11.00 uur wordt de toegang vrijgegeven. Wie et eerst komt, wie het eerst maalt! Het is gauw vol, maar de AVROTROS zendt het live uit op NPO 2.  Het concert is het hoogtepunt van het Grachtenfestival, dat dit jaar voor de 20e keer plaatsvindt.  Het concert wordt traditiegetrouw afgesloten met ‘Aan de Amsterdamse grachten’. Om 16.00 uur begint het Kinderprinsengrachtconcert, dat in de regel wordt uitgezonden door Zapp op NPO 3.

Lees ook:Grachtenfestival Amsterdam 2017
Lees ook:Canal Parade: Marokkaanse boot vaart vooraan
Lees ook:Join Our Freedom: Human Rights Concert zondag 24 juli op de Dam
Lees ook:Amsterdam: Opera in het Park, ‘Salomé’
Lees ook:Roze feesten tijdens de jaarwisseling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>