Noorderzon Groningen – ‘festivalfeest’ in Noorderplantsoen

Donderdag 17 tot en met zondag 27 augustus vindt in de stad Groningen de 27e editie plaats van Noorderzon, voluit het Noorderzon Performing Arts Festival Groningen. Wat ooit begon als kleinschalig muziekfestival, groeide uit tot het hoogtepunt van de culturele zomer van Groningen, een jaarlijks ‘festivalfeest’ in het Noorderplantsoen en op meerdere locaties in de binnenstad.

Zie ookSonsbeek TheaterAvenue

Het festival biedt een bomvol programma met theater, dans, muziek, film, literatuur van over de hele wereld en lekker eten, waar ieder jaar een slordige 135.000 bezoekers op afkomen. Festivalhart van het zomerfestival is het Noorderplantsoen: het stadspark aan de rand van het centrum wordt omgetoverd tot het Groningse equivalent van De Parade, met tenten, terrasjes en buitenpodia.  In de binnenstad staan ‘partnerpodia’: locaties klik hier.  Tickets: zie website

Lees ook:Amsterdam Dance Event 2013
Lees ook:Sonsbeek TheaterAvenue in Arnhem
Lees ook:Amsterdam Dance Event 2014
Lees ook:Eerste gay festival in Groningen: MISFIT Festival
Lees ook:Groningen kleurt roze

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>