Expositie Jong en Gay in OBA Javaplein Amsterdam

Hoe is het om anno nu uit de kast te komen? Fotografe Marjolein Annegarn legde jongeren tussen de 14 en 19 vast en stelde ze tegelijkertijd deze persoonlijke vraag. Het resultaat is de expositie Jong en Gay, tot 27 augustus te zien in OBA Javaplein. Al heel jong moeten ze dealen met angst voor afwijzing, daadwerkelijke uitsluiting, problemen met familie, verlies van vrienden en vooral de worsteling om zichzelf te accepteren. Annegarn vroeg zich af hoe de nieuwe generatie hiermee omgaat. Ze fotografeerde de jongeren en stelde ze vragen. De foto’s en quotes zijn te zien en lezen op de expositie (bron: persbericht).
-
Veroordeeld
De antwoorden van de jongeren zijn vaak heel persoonlijk. In een van de quotes valt te lezen: “Als ik mocht kiezen zou ik liever straight zijn. Ik voel mij vaak opgelaten als ik met een jongen ben. Ik wil niet kussen in het openbaar of zijn hand vasthouden. Ik voel mij bekeken, probeer onopvallend te lopen. Ik ben bang veroordeeld te worden.”
-
Opening expositie
De expositie zal feestelijk worden geopend op donderdag 13 juli om 17.00 uur in OBA Javaplein, Javaplein 2 in Amsterdam. Na een korte toespraak door Martin Berendse (directeur OBA) zal Marjolein Annegarn haar project toelichten. Vervolgens geeft acteur Raymi Sambo een openingswoord en is er een borrel. De opening en de expositie zijn gratis toegankelijk voor publiek.
-
Over de OBA
De OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) bestaat uit een Centrale OBA en 25 wijkvestigingen in de gemeentes Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel. De OBA inspireert alle Amsterdammers om te blijven leren en maakt kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk. De OBA stimuleert reflectie, ontmoeting en betrokkenheid bij stad en buurt. Met 177.000 leden, ruim 3,5 miljoen bezoekers en bijna 7.000 activiteiten per jaar is de OBA de meest bezochte culturele ontmoetingsplaats in Amsterdam. www.oba.nl.
-

Lees ook:Crowdfundingactie fotoproject Jong & Gay
Lees ook:Jong&Out Meetings COC Zwolle
Lees ook:Foto-expositie Outside op Homomonument
Lees ook:Jong&Out viert 1-jarig bestaan op nieuwe locatie in Zwolle
Lees ook:Jong&Out Meeting voor LHBT-jongeren in Zwolle: ‘Let the music take over’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>