‘Tate Goes Queer’: Queer British Art 1861-1967 in Tate London

Dit jaar ‘viert’ de UK dat een halve eeuw seks tussen mannen gedeeltelijk werd gedecriminaliseerd. De Sexual Offences Act 1967 bepaalde dat seks tussen mannen boven de 21 niet langer strafbaar was, overigens alleen in Engeland en Wales. Roze Britten moesten tot het tijdperk van Tony Blair wachten tot de leeftijd werd teruggeschroefd naar die van hetero’s: zestien.

Het illustere Londense museum Tate BrittainGoes Queer‘ voor de gelegenheid, met een tentoonstelling van Queer British Art. Tot en met 1 oktober zijn tussen 1861 en 1967 gemaakte schilderijen, tekeningen, foto’s en films te zien. Daarnaast is er een nevenprogramma met lezingen, en is het museum vrijdag 6 april, 2 juni en 4 augustus tot 22.00 uur open: ‘Late at Tate‘. Verder is tot en met 29 mei een overzichtstentoonstelling van de Britse kunstenaar David Hockney te zien (met op 7 en 8 april verlengde openingstijden).

Lees ook:Andy Warhol in Teylers Museum Haarlem
Lees ook:David Bowie in Berlijn
Lees ook:Museum Het Dolhuys verkent grenzen tussen man en vrouw
Lees ook:Kunsthal Rotterdam: Robert Mapplethorpe, een perfectionist
Lees ook:BFI Flare London LGBT Film Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>