Transgendercollectie Amsterdam Museum met giften uitgebreid

Vrijdag 31 maart nemen de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim en de directeur van het Amsterdam Museum, Judikje Kiers, persoonlijke objecten in ontvangst van Amsterdamse LHBTI’s die te zien waren op de tentoonstelling Transmission. Het is voor het eerst dat er ‘actief gecollecioneerd is rondom genderdiversiteit’ vanuit het Amsterdam Museum.

Het opnemen van transgender gerelateerde collectie ‘is dan ook een mijlpaal voor de erkenning van genderdiversiteit,  herkenning vanuit het publiek en zeker ook het recht doen aan diversiteit van de samenleving.’ Van 15.30 tot 17.00 uur is een feestelijk programma met een aantal speeches. De toegang is gratis, aanmelden via [email protected]

Lees ook:Genderdiversiteit nieuw onderwerp in collectie Amsterdam
Lees ook:TransAmsterdam: Inclusion en TransPoetry
Lees ook:Veelbesproken Amsterdam Rainbow Dress in collectie Amsterdam Museum
Lees ook:Riek Stienstra-lezing 2015 over homoseksualiteit en religie
Lees ook:Reminder: Benefietconcert op vrijdag 3 juni in Keizersgrachtkerk Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>