Tv-serie ‘Feud, Bette and Joan’ hopelijk snel ook hier te zien

Het Amerikaanse kabeltelevisienetwerk FX Networks zendt vanaf maandag 5 maart de achtdelige serie ‘Feud, Bette and Joan‘ uit. Het waren twee gezworen vijanden, de filmdiva’s Bette Davis en Joan Crawford, toen ze in 1962 samen op de set van de film ‘What Happened to Baby Jane’ stonden (historische trailer: klik hier).

Susan Sarandon kruipt in de huid van bitch Bette (in de film het aan de drank verslaafde ex-kindsterretje Jane), Jessica Lange speelt Joan (in de film haar zus Blanche, gekluisterd in een rolstoel). De vete tussen beide diva’s was legendarisch, net als de film die ook onder homo’s geliefd was. Menigeen kent de uitspraak van Joan (‘Dit zou je me niet aandoen als ik niet in een rolstoel zat’) en Jane’s antwoord (‘But You Are, Blanche’). Het is te hopen dat de serie snel ook hier te zien is!

Lees ook:Joan Collins live in DeLaMar
Lees ook:Golden Girls als lesbo’s – eerbetoon aan Blanche
Lees ook:Bijna honderd drag queens in film Absolutely Fabulous
Lees ook:Homo-icoon Joan Rivers is niet meer
Lees ook:‘Sex in the City’: nog eventjes geduld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>