Teddy Awards: dinds 31 jaar de LHBT-filmprijs van de Berlinale

Dit weekend werd de 67e editie van de Berlinale, het internationale filmfestival van Berlijn, afgesloten met de uitreiking van de Gouden en Zilveren Beren (de beer is het symbool van de stad Berlijn). Sinds 31 jaar worden ook een roze beer uitgereikt: de Teddy Award, voor werken uit het hoofdprogramma die zich met LHBT-thema’s bezighouden. 

Wieland Speck, medeoprichter van de Teddy’s, had tien jaar nodig om de directeur van de Berlinale te overtuigen dat deze prijs thuishoort in het officiële festivalprogramma. Wat Rotterdam en Utrecht maar niet lukt, is in Berlijn al ruim drie decennia een succes: teddyberen, de roze filmprijzen.  Tijdens het officiële berengala is er geen plaats voor de Teddy’s: die hebben een eigen gala. Het Teddy’s Gala vond dit jaar plaats in het Haus der Berliner Festspiele. Voor het eerst was de avond ‘een vrouwen-aangelegenheid’: vier vrouwelijke regisseurs en een actrice mochten prijzen in ontvangst nemen. De hoofdprijs ging naar de ‘Una Mujer Fantastica’ (A Fantastic Woman’, trailer: klik hier), een Chileense film over een transgender vrouw, die probeert te dealen met de dood van haar partner en het oordeel van haar familie.

Lees ook:Teddy Award – sinds 30 jaar de LGBT-prijs van filmfestival Berlinale
Lees ook:Teddy Awards – de LGBT-filmprijzen van de Berlinale
Lees ook:Teddy Awards – de roze filmprijzen van de Berlinale
Lees ook:TV-tip: Teddy Award Gala bij ARTE-tv
Lees ook:Homowereld reikt Teddy Awards uit tijdens Berlinale

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>