Première in Utrecht: drie diva’s op één toneel: Adèle, Conny en Jasperina

IMG_20160918_173500Maandag 13 februari vindt in de Utrechtse Stadsschouwburg de première plaats van ‘Adèle, Conny, Japerina – de grote drie‘. Drie beroemde theaterdiva’s die waarschijnlijk nooit echt samen op het toneel hebben gestaan. En alle drie waren ze – de een wat meer dan de ander en ieder op eigen wijze – geliefd in homoland. Ellen Pieters kruipt in de huid van Adèle Bloemendaal, Frédérique Sluiterman van Loo speelt Conny Stuart en Hanneke Drenth speelt Jasperina de Jong. De voorstelling toert door het hele land (speellijst: klik hier).

Conny Stuart (1913-2010) schitterde in onder mer musicals van Annie M.G. Schmidt (fragment: klik hier). Adèle Bloemendaal (1933-2017) overleed op 21 januari, kort voor de eerste try-outs van deze voorstelling. Ze had een dubbel-imago: van volkscomédienne tot literair vertolkster van prachtige songs. Jasperina de Jong werd in 1938 geboren en stopte in 2002 met haar werkzame leven. Zij werd vooral bekend door Cabaret Lurelei en haar One-Women shows.

Lees ook:Dolly Bellefleur te gast bij Dodenherdenking Homomonument
Lees ook:Conny Stuart overleden
Lees ook:Conferentie Visionary Youth Conferentie in Amsterdam: LHBT educatie in Europa
Lees ook:Sugar Lee Hooper zet punt achter carrière
Lees ook:Adèle Bloemendaal is overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>