‘Salaam Jeruzalem’, muziektheatervoorstelling over Jacob Israël de Haan

Theatergezelschap De Nieuw Amsterdam (DNA) presenteert Salaam Jeruzalem, een bijzondere ode aan het leven en werk van een van de grootste Nederlandse dichters. De biografie van Jan Fontijn Onrust, die onlangs verscheen over Jacob Israël de Haan, vormt samen met zijn prachtige gedichten de leidraad voor deze rebelse muziektheatervoorstelling.

Tekst en regie is in handen van Gerardjan Rijnders. Hij heeft een veelzijdig oeuvre opgebouwd als toneelleider, regisseur, schrijver en acteur. Salaam Jeruzalem is vanaf 14 februari te zien in Theater Frascati - de voorstelling gaat op 17 februari in Theater Frascati in première en daarna op tournee. Op woensdag 15 februari organiseert DNA een speciale DNAvond. Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met de acteurs, regisseur en biograaf Jan Fontijn.

Lees ook:Mosse lezing 2007 Gerardjan Rijnders: De buik vol
Lees ook:Monologen ‘æon’ in Carré
Lees ook:Wat is seks eigenlijk?
Lees ook:Derde Jacob Israël de Haan lezing
Lees ook:Niets zal vergaan: liefde, aids en euthanasie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>